Minne Antikk og Interiør er et lite skattekammer av antikviteter, antikke møbler og interiør, funnet både i inn- og utland. Shabby chic, fransk- og nordisk landstil, engelsk landstil- her finnes noe for enhver drøm, fantasi og virkelighet.

Alle skattene er grundig gjennomgått og vasket eller renset. Det meste får bevare sin naturlige bruksslitasje og patina, mens noe blir restaurert med puss og maling slik at det får tilbake sin "farge i kinnene".

Jeg selger stort sett gjennom internett, men kunder tar ofte kontakt igjen og jeg er også skattejeger på oppdrag på markeder og auksjoner.

Jeg har hatt gleden av å dekorere alt fra hus og hjem, til skobutikker på Majorstua, og til nyåpnede interiørbutikker. Blant kunder har jeg fotografer og redaktører i interiørmagasin, og det er gøy å se ting komme ut i lyset. Men den aller største lykken å oppleve, er gleden som uttrykkes når noen finner en skatt hos meg.



Jeg er behjelpelig med frakt på østlandsområdet.



På hjemmesiden http://www.minneantikk.no , blir det hele tiden lagt ut nye ting.



Ta kontakt på: mail: tone@goldenhorse.no

tlf: 41343171

fredag 30. september 2011

Stopp i tide!



Høsten byr på mange deilige naturopplevelser og også litt ekstra fri for de som er så heldige. Skolene har høstferie og mange har spart den siste ferieuken for å dele opp høsten litt. Høsten kan enten være et spektakulært fyrverkeri av flotte farger og friske dufter, eller mørke, regn og sure vinder. Uansett, så er det viktig å stoppe litt opp og nyte dagene, for foran oss står julestri og nyttårsslanking. Dessuten er sollys viktig for dannelse av D-vitaminer som igjen er med på å holde høstdepresjonene på avstand. For å få litt ekstra "solskinnsvitamin" er tran, fersk villaks, makrell, tunfisk på boks, eggeplommer, smør og margarin gode kilder til godt humør og overskudd til å glede seg over høstens mange vakre stunder.
For de som reiser på høstferie, er det viktig å ikke ta med seg stresset. Legg det igjen hjemme, ha god tid på turen, stopp og nyt sol og utsikt rammet inn i høstens lek med farger. Bruk de varme fargene som inspirasjon til hyggelige opplevelser og ta de med inn i hjemmet og varm opp omgivelsene slik at vinteren ikke blir full så kald. Og med gode minner fra høsten, har man noe å glede seg over når dagene blir kortere og mørket virker mørkere..




To deilige lenestoler i teak, 650,-/stk . Retro lampe i grønt glass og messing, 250,-.

tirsdag 27. september 2011

Retroderne

Teak og Svithun fra Stavangerflint. Oransje og grønt..Selv om retro-bølgen har vært over oss en stund nå, er det ingen tvil om at den fortsatt er brennhet. Etter å ha vært rundt på utallige loppemarkeder og sett hva som blir revet bort, er det bare å konstantere at det er en stil som særlig tiltrekker de unge.


"Mote skifter. Stil består" 
 Coco Chanel (1883-1971)


50- årene var fortsatt konsevative år, men det var iferd med å snu da modernismen stadig ble en mer og mer akseptert kultur her i vest. 60-årene var en spennende tid.  Beatles ga oss ny musikk og frihet til å uttrykke vår individualitet, vi lot håret vokse og ikledde oss akkurat det vi selv syntes vi kledde. Det var miniskjørtets tid, eksperimenter med rusmidler og østens religioner, alternative livsstiler, hippier og flower power. For å imøtekomme den nye tiden, ble husene større og mer praktiske. Den effektive middelklassen hadde råd til å bygge større stuer, med kjøkkenet som en del av en åpen planløsning.
Å bygge er kunsten vi lever i og modernismens karakteristiske stil med djerve farger og geometriske mønstre, var et forsøk på å få kunsten inn i hjemmene. Designet på interiør og fargekombinasjonene skulle ha en fordelaktig effekt på psyken vår, ved sin enkelthet i form og farge. Et godt eksempel på modernismen kan vi se i den orginale Star Trek serien, hvor grunnfarger er brukt i uniformene og bakgrunnen er minimalistiske og grå, uten dekorasjoner.
Den mest vanlige fargen, og som uttrykte vitaliteten i modernismen, var oransje; symbolet på en ny solopgang. Vi var optismistiske for fremtiden, nye oppdagelser, månelandinger, computere, framskritt innen forskning og ønske om å skape en bedre verden.
 
West German Ceramic vase fra 1960-tallet. Et dekorativt eksempel på modernismens farger og form. Dette er et ettertraktet samlerobjekt, også på det internasjonale markedet. Vasen er en gulvvase, med høyde på 53cm.








Retro teak sofagruppe og lenestoler. Solgt til interiør i en prisvinnende skobutikk på Majorstua.

mandag 26. september 2011

Det gjelder å gå dristig til verks, det er det sikreste. Gustave Flaubert. Fru Bovary (1857).

Det er lettere å få tilgivelse enn tilatelse. Sånn er det i et forhold også. Når to slår seg og sine rygg- og skittentøysekker sammen, er det ikke unngåelig at det blir et underlig interiørbilde med X-box 360 ledninger ut av retro-teak kommoden og plasma wide screen 52" tv på oldemors brudekiste. Ikke passer lysekronen over billigpakken med alt-i-ett-spisestue heller. Spisestuen er fin den, særlig i en møbelhuskatalog, men det føles som å bo med en fremmed i huset, som ingen helt vil identifisere seg med.
Sånn var det her i huset også. En morgen mannen i huset dro på jobb, trakk jeg for gardinene, ga hundene et griseøre hver, og listet jeg meg inn på Finn.no. Der forsvant ungkarsmøblene på en time og jakten kunne begynne. Jakten på kjærligheten til mitt nye hjem. Det var gøy så lenge det varte, og for å gjøre en lang historie kort- det er like moro nå. Mannen tok det pent og griseører fungerer fantastisk som bestikkelser.

 Før og etter.

 Eikebordet ble byttet ut med et laftet bord fra Setesdal, hvor det ikke finnes en skrue eller spiker. Det måtte plukkes fra hverandre del for del, og det var rene puslespillet å få det sammen igjen. Stolene ble byttet ut med en hvitmalt gammel slagbenk, dekket med skinn fra Gammalnorsk Spælsau og saueskinn fra Eirik Garthus og puter fra Herregård.
Framskapet i Eik ble byttet ut mot et gammelt Talgø-skap med utskjæringer som ble malt hvitt og rommer porselen- og glassamlingene.
Ett lekkert persisk teppe gir plassen litt varme og glød .
En kjedelig stålampe ble byttet ut med en utelampe og står i fin kontrast til det gamle speilet med hvit ramme.

Det er ingen kunst å holde stengt en dør som ingen banker på. (svensk ordspråk)



Her er et lite utvalg av vakre dører som gleder seg til å bli åpnet og lukket. Stalldøren er et skikkelig funn og man kan nesten høre hesten sparke utålmodig i den etter havren sin...
Alle dørene er i heltre og de har forskjellig høyder og bredder.







Fine stabbursdører med gamle låser og nøkler som følger med.
Mål på dører: 160 x 92
2500,-



Hvit stabbur/hyttedør
185 cm x 102 cm
SOLGT

 Nydelig stalldør med sjarmerende patina fra hesten og kattepusen
SOLGT









Et lite utvalg!



Flott antikk stabbur/hyttedør
SOLGT


Absolutt nydelig!
SOLGT


Vakre dører i heltre.
Mange størrelser.
Med og uten karm.
1200,-/800,-



Dobbel glassdør




Lav stabbursdør












Fra dør til dør


"Kom De å åpne meg en dør,
så var det dumt De kom ei før."
                       Henrik Ibsen. Per Gynt (1867)



Hva er det med dører?...disse innretningene i et hus- et hjem, som vi her eneste dag har et forhold til. Noen ber deg lukke opp din hjertedør, eller du vræler det selv av full hals i lystig lag, mens andre kaller seg The Doors og får den kvinnelige delen av befolkningen fullstendig i kne. I gamle dager svingte alltid dørene innover, slik at du skulle føle deg velkommen når du trådte inn i et hus eller rom.
Hvor kjærlig berører vi ikke dens håndtak når vi lister oss igjennom huset, hvor trygt føles det ikke når vi låser den, hvor hyggelig er den ikke som et symbol på gjestfrihet når vi åpner den som et velkommen til våre gjester. Hvilken dør har vel ikke stått i midten for en konflikt og skapt den perfekte avstand for sinne, frustrasjon og raseri. Den er tungt artilleri for en tenåring eller for andre som mener det runde bondebrødet burde vært skjært på langs og ikke på tvers.
Dører er så personlige. Da jeg var liten, hang jeg plakater av søte kattunger og galopperende hester på døren, med et stort klistremerk i midten, som fortalte at jeg var "Dyrenes Beste Venn". For mange er inngangsdøren viktig for å fortelle hvem de er. Navnskilt, dekorasjoner, 17.mai flagg og julenek forteller om engasjement og tilstedeværelse. Man gir også viktige beskjeder, som "plutselig tilbake" eller "do not disturb".
En dør kan også endre ettermiddagen din raskere enn du klarer å låse den opp, i det du inser at nøkkelen er glemt og ingen kommer hjem der før Vålerenga har vunnet 1-0 mot Start, i ekstraomganger...
Døren er deg også både hjelpsom og forræderisk. Den skjuler deg når du lytter og avslører deg gjennom sitt nøkkelhull og fravær av lydtetthet.
Uansett hva du velger å bruke en dør til, er den en viktig del av våre liv. Vi tar den nå enda lengre inn i varmen, som for eksempel  inn på soverommet bak sengen som sengegavel. Den er også for mange blitt et naturlig samlingspunkt som bord når familien samles, eller som en lekker vegg med bilder eller tekstiler på i et hjørne av stuen. Selv er jeg kjempeglad for denne trenden, da jeg har samlet på gamle dører og vinduer i lang tid.
Gjennom sommeren har dørene i vårt hjem stort sett stått på vid gap. Hundene har løpt fritt inn og ut, det har også insektene. Nå er luften med ett blitt friskere, og dørene har igjen fått oppgaven med å holde kulden ute. Det er en perfekt tid for å pusse og forskjønne alle de gamle dører og vinduer som står å venter på meg..