Minne Antikk og Interiør er et lite skattekammer av antikviteter, antikke møbler og interiør, funnet både i inn- og utland. Shabby chic, fransk- og nordisk landstil, engelsk landstil- her finnes noe for enhver drøm, fantasi og virkelighet.

Alle skattene er grundig gjennomgått og vasket eller renset. Det meste får bevare sin naturlige bruksslitasje og patina, mens noe blir restaurert med puss og maling slik at det får tilbake sin "farge i kinnene".

Jeg selger stort sett gjennom internett, men kunder tar ofte kontakt igjen og jeg er også skattejeger på oppdrag på markeder og auksjoner.

Jeg har hatt gleden av å dekorere alt fra hus og hjem, til skobutikker på Majorstua, og til nyåpnede interiørbutikker. Blant kunder har jeg fotografer og redaktører i interiørmagasin, og det er gøy å se ting komme ut i lyset. Men den aller største lykken å oppleve, er gleden som uttrykkes når noen finner en skatt hos meg.



Jeg er behjelpelig med frakt på østlandsområdet.



På hjemmesiden http://www.minneantikk.no , blir det hele tiden lagt ut nye ting.



Ta kontakt på: mail: tone@goldenhorse.no

tlf: 41343171

onsdag 21. september 2011

Høsten ... den fine svale årstid da allting skifter farge og forgår. Knut Hamsun, Sult (1890)


Kurvstol med pute 500,-, Gammalnorsk Spælsauskinn (selges hos Loftet.), Vintage pute med blomstermønster 300.-, Bord m/skuff 600,-, Hylle med horn 2000,-/stk, Karaffelsett (karaffel + 6 glass) i krystall fra Bornioli 600,-, Antikk porselenslampe fra Bavaria 800,-, Golden Retrieveren Thor er priceless.


En dag med sol! Endelig ser man høstfarger og traktorer som pløyer jordene. Og for å nyte det hele, kan man ordne seg en krok hvor man gjør dagen lengre, selv om mørket gjør den kortere. Med pledd og skinn, kan man lage seg en lun krok, perfekt for svale høstkvelder.
Den antikke porselenslampen fra Bavaria holder litt lengre på lyset og med noe som varmer i karaffelen ( krystall fa italienske Bornioli, karaffel + 6 glass) kan man hente frem skumle fortellinger fra for eksempel "Den Store Skrekkboken", en bok med historier av kjente forfattere som Charles Dickens og Edgar Allan Poe.
Hyllen med horn er perfekt til å sette lykter på, for virkelig å skape en trolsk stemning.
Kurvstolen er dekket med skinn fra Gammalnorsk Spælsau og en vintage pute som setter farger til. Gammalnorsk Spælsau er som etterkommer etter den gammelnorske sauen blant de mest opprinnelige av sauerasene våre. Ulla består av fin, myk bunnull og lang sterk dekkull som henger i vakre lokker i forskjellige farger. Den prepareres riktig her i Norge, noe som gjør at den- til forskjell for andre type skinn man får kjøpt- kan brukes både inne og ute. Et deilig skinn som både de voksne og barna elsker! Her i huset er de over alt- i senger, i slagbenken og i sofaen.
Så bruk fantasien, skap din krok og nyt den deilige høsten!




tirsdag 20. september 2011



"Om høsten gjærer der i Træets Kviste
En stille Spirekraft, en lønlig Glød;
Bag gulnet Løv er der en Kime fød,
Og da maa Træet sine Blade miste."
                                                      J.S.W

Høsten er her, velkommen inn...

Dette  blir en blogg til inspirasjon og glede for de hvor hjertet banker for våre kjære hjem, interiør og trivsel.
Vi må lete frem vår historie, samle den og la det få sin heder og verdighet igjen. Møbler, glass og bruksgjenstander hadde en annen betydning tidligere. Mye var håndlaget, håndmalt og laget av mennesker med kjærlighet og respekt for tingenes verdi. I dag er oppfatningen at det er enklest og billigst å handle ferdigpresset papp-møbler med lange skruer som skrues sammen til det sprekker med umbrako-nøkkel. Sånn behøver det ikke være!
 Begrepene shabby chic, retro, vintage og antikk kjenner vi til og de brukes om hverandre i en herlig mix av nytt og gammelt. Mange forbinder "chabby chic" med hvite engler og ny"gamle" franske gråhvite møbler, men det betyr så mye mer enn det. Rachel Ashwell, den amerikanske stylisten og film-set designeren som innehar copyrighten på termen "chabby chic", startet riktignok det hele ved å male sine bruktfunn hvitt! Men det hun egentlig gjorde var å bringe frem i lyset og forskjønne det mange allerede hadde holdt på med i lang tid- nemlig restaurere gamle ting på et smalt budsjett. Som hun sier selv "Shabby prøver ikke å fremheve en forbigående trend, men oppmuntre bruken av egen kreativitet, stilsans og fantasi til å skape, ikke "dekorere".
Retro er minimalismens fane, fra 50- og 60-tallets stramme linjer. Minimalistisk design kjennetegnes ved en redusering av form og virkemidler, ned til det mest fundamentale utgangspunkt. Vi kan dra veksler på hva minimalisten og maleren Frank Stella uttalte om sin minimalistiske stil på 1960-tallet: «what you see is what you see.»
Vintage, et stilig navn, som betyr årgang. I utgangspunket ble det brukt om produkter som var verdt å legge merke til og som man kunne knytte til en årgang, som for eksempel viner, men brukes i dag om de fleste produkter, f.eks klær, vesker, stil, som lar seg årsfeste. Særlig er design fra 20- til 70-tallet, tidsepoken som brukes om vintage.
Antikviteter, kunst- og bruksting fra gammel tid, helst over 100 år, er et skikkelig dypdykk i historie, og å kombinere flotte antiviteter med mer moderne gjenstander er en trend som er lekkert og fantasifullt.
Jeg har søkt og samlet skatter i årevis, børstet støv av og blåst liv i vakre gjenstander. Når de står opp fra de døde, kan man føle et sus av historie, som om vinden atter en gang vender tilbake og forteller hemmeligheter fra en svunnen tid. Patina eller alderslitasje er ikke ødelagt historie, men viser tilstedeværende sjel og et ønske om atter en gang å få vise seg frem..
Her vil det stadig komme bilder og beskrivelser og alt vil være mulig å everves for den som ønsker et stykke historie...