Min mor har en fast krakk hun bærer med seg fra sted til sted. Enten hun skal øverst i kjøkkenskapene- hun er liten nok til å måtte bruke krakk, eller når hun sitter i gangen og pusser sko- hun er en av de med skoskap til sine over 200 par sko, men som fortsatt tar de med til skomakeren. Krakken brukes også til ekstra bord for planter- inntil de blir adoptert bort til barna..eller som puff når hun sitter på verandaen og soler seg.
Som ivrig besøker på loppemarked er det en ting som er sikkert. Alle krakkene er revet vekk innen man rekker å si kra...Sjarmerende, aldringspatina, shabby chic- alle får ben å gå på!
Lyseblå krakker med rødt sete 300,-/stk
Man skal huske på å kose seg litt også...hva med å plukke fra naturens frukter, for eksempel epler og lage en deilig varm eplekake med is eller krem til..
En oppskrift på Bestemors eplekake hører liksom med:
4 stk eple , syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel 5 ss sukker
200 gsmør , romtemperert
200 gsukker
4 stk egg , romtemperert
170 ghvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker
Sånn gjør du:
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen.
Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen.
Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca 50 minutter.
Serveres gjerne varm med vispet kremfløte eller vaniljeis.
Søte gamle krakker i blå farge 250,-/stk
To sjarmører!
Ordentlig krakk, slik gamle krakker med patina skal være. 300,-
Søt liten krakk i gammelblå farge. 300,-. SOLGT
Tyven, tyven